Šrámkov pstruh

Význam rýb vo výžive ľudí
12.3.2017

Potrebujeme:

-pstruh dúhový
-cibuľa, petržlenová vňať
-soľ, citrón, rasca drvená

Postup:

Vypitvané ryby opláchneme v čistej vode, utrieme alebo necháme odkvapkať. Posolíme zvonku aj zvnútra a z vnútra ešte pokvapkáme citrónom a posypeme drvenou rascou.

Na drobno pokrájanou cibuľou a posekanou petržlenovou vňaťou vypcháme brucho pstruha. Takto pripravené pstruhy vložíme do sklenenej misy alebo na plech a pečieme v rúre pri 200°C od 20 do 35 minút, podľa toho, aké veľké pstruhy máme a aký počet sme ich dali piecť. Samozrejme čím väčšie a viac, tým dlhšie. Dobre upečené mäso sa musí ľahko oddeľovať od kostí.